Voor bedrijven

Met flexibel winkelpersoneel van NOWJOBS gaat Galamart de uitdaging aan

Winkels kiezen voor flexibel personeel van NOWJOBS

Je moet het maar durven: een nieuwe winkel openen in een tijd waarin steeds meer aankopen online plaatsvinden. Galamart, een winkel voor spullen in en om het huis, ging ervoor!

Het van oorsprong Russische bedrijf opende in 2019 zijn eerste West-Europese vestiging in Utrecht. Operationeel manager Mark Stolk vertelt hoe hij van start is gegaan, welke uitdagingen een fysieke winkel met zich meebrengt én waarom flexibiliteit bij het inhuren van zijn personeel zo belangrijk is.

Een nieuwe winkel openen is op zichzelf al gedurfd. Dat het coronavirus daar nu ook nog eens bij komt, maakt de uitdaging voor Mark nóg groter. “Het virus heeft invloed ja. We zien het vooral aan de bezoekers. Dat zijn er een stuk minder dan we zouden willen.” Toch is Mark vastberaden en heeft hij vertrouwen in de toekomst: “Ik weet zeker dat we binnen een jaar gaan groeien.”
 

Waarom de samenwerking met NOWJOBS?
Bij het opstarten van een nieuwe winkel hoort natuurlijk het vinden van goed personeel. Als startende bedrijfsleider zoekt Mark naar een manier van inhuren die goed past bij het bedrijf. “Ik heb ervaren dat veel uitzendbureaus wat minder flexibel zijn, vooral met de administratieve afwikkeling. Daar heb ik dan veel werk aan, waardoor ik minder tijd overhoud. Daarom was ik op zoek naar een manier van personeel inhuren die mij zo veel mogelijk ontzorgt.”

Na het eerste contact tussen Mark en NOWJOBS ging het snel. “Het Success Team heeft me heel goed door de aanmelding heen geholpen. Na één of twee telefoongesprekken was alles ingericht en konden we van start. Toen heb ik ook meteen mijn eerste vacature geplaatst voor een allround winkelmedewerker.”
 

Van losse shifts naar volledige werkdagen
Tijdens hun shifts houden bijverdieners de winkel netjes, zorgen ze dat de voorraad op orde is en zijn ze het aanspreekpunt voor alle bezoekers. In de eerste maanden werd er in losse shifts gewerkt, maar op dit moment staan op iedere doordeweekse dag twee bijverdieners in de winkel. Als er in het weekend extra hulp nodig is, neemt Mark contact op met de bijverdieners uit zijn favorietenpoule. En dat bevalt goed. “We zijn supertevreden over de mensen die bij ons komen werken.”
 

Hoe bevalt het werken met de app?
“De app is heel fijn om snel dingen te regelen. Natuurlijk gaat in het begin niet alles volledig zoals je in gedachten hebt. Er was bijvoorbeeld wat onduidelijkheid over een betaling en een factuur. Dit werd meteen uitgezocht en ik kreeg er een goede terugkoppeling over. Daaraan merk ik dat NOWJOBS zich enorm inspant om mij zo veel mogelijk te ontzorgen.”

“De inspanning die NOWJOBS levert en de prettige manier waarop we contact hebben, daar ben ik heel blij mee. Welk cijfer ik de samenwerking zou geven? Zeker een 8!”

Wil jij ook flexibel personeel inhuren? En minder tijd kwijt zijn aan je administratie? Met de handige NOWJOBS-app vind je in vier stappen flexibel personeel. Ontvang vrijblijvend informatie en ontdek de mogelijkheden!

 

Neem NOW contact op!